Büyük restoranlarda, cafeler, lokantalar ve bu gibi yerlerde
iş yeri sahiplerinin en fazla dikkat ettikleri şeylerden birisi iş yerinde
bulunan masaların düzenleri ve güzelliğidir. Bu gibi yerlerde müşteriler seçkin
kişilerden oluştuğu için buraya gelecek olan müşteriler yemek yemek istedikleri
zaman bir masaya oturdukları zaman oturdukları masanın güzel ve dikkat çekici
olmasını isterler. Bu dikkat çekiciliği masaya verecek olan şey tamamıyla
masanın süslenmesi ve örtüsüdür. Ayrıca yemek siparişi verildikten sonra masaya
konulan tabakların, çatalların ve kaşıkların doğru yerlere konulması gerçekten
çok önem taşımaktadır. Bunları yapmanızın amacı işletmenizin daha fazla tercih
edilmesini sağlamaktır ancak işletmenizin o kadar fazla popüler olmasını ve
dikkat çekici özelliklere sahip olmasını istemiyorsanız bu saydığımız
özellikleri sağlamayabilirsiniz. Sizde bu özelliklerin yanında kendinize uygun
daha ufak maliyetler ve dikkat gerektirecek olan özellikleri kullanabilirsiniz.
Siz bir yemek siparişi verdikten sonra o andan sonra masanızın nasıl şekil
aldığını takip etmelisiniz. Burada yapılacak çok titiz çalışmalar olmalıdır. Bu
çalışmalar çok fazla zaman almayacaktır. Yaklaşık 10 dakikada yemeğiniz hazır
olacaktır. Garsonlar ilk olarak siparişinizi aldıktan sonra aşçılara siparişi
verirler ve ardından masanıza gelirler. Masanızda her oturan bir kişinin önüne Amerikan
servis sererler. Bu servis türü siz masanızdan kalktıktan sonra masayı çok daha
kısa bir sürede toplamalarına yardımcı olacak bir servis türüdür. Bundan sonra
masanıza tabak, kaşık, çatal ve bıçak getirilerek büyük bölüm hazırlanmış olur.
Bundan sonra masanıza şık bir desenli peçete getirilerek masanızın daha şık
olması amaçlanır. Bunun yanında bulunduğunuz ortama daha güzel bir hava katmak
için restoranın camlarında kumaş perde veya zebra perde kullanabilirler. Bir
diğer şıklıkta masa örtüsü olmuştur. Masa örtüsü masanızın daha tatlı durmasına
yarayacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder